Event: Puigcercós, l’esfondrament d’un poble

Puigcercós, l’esfondrament d’un poble

Puigcercós, l’esfondrament d’un poble

Situat al cor de la Conca de Tremp (Pallars Jussà), trobem a la part alta d’un turó el poble vell de Puigcercós, a l’oest de la vila actual. Va ser abandonat a mitjans del segle XIX a causa d’un conjunt de moviments de terra que va espantar als seus vilatans i per por a una gran desgràcia van construir el Puigcercós actual on es va instal·lar tota la població … el temps (i la Geologia) els va donar la raó.

En aquest itinerari veurem com un gran moviment de terres va transformar el monticle i va fer caure muntanya avall la major part del poble vell. A través de les explicacions del geòleg, es podrà comprendre com va succeir aquest procés geològic i com és un risc natural més comú del que pensem, el qual posa en perill la vida de milers de persones arreu el món.

Lloc: Puigcercós

Punt de trobada: a concretar amb el guia.

Recorregut: itinerari d’anada i tornada, de Puigcercós fins a la base del lliscament que va afectar el poble vell.

Distància: 1 Km d’anada. La tornada es fa pel mateix camí.

Durada: 2 hores

Preu: 10€ per persona (mínim 10 persones, màxim 20 persones) o preu mínim per a realitzar l’activitat de 100 €.

Inclou: guiatge interpretatiu, assegurança de responsabilitat civil i d’accidents.

Recomanacions: durant aquesta activitat, dissenyada per a tot tipus de públic, es recomana portar calçat i roba adequada per a l’època de l’any en què es realitza ja que es fa a l’aire lliure. Cal portar beguda i protecció solar.

Si tens alguna pregunta sobre les nostres activitats geoturístiques o vols inscriure’t en alguna d’elles pots omplir el següent formulari, escriure a info@eurekasgn.com o trucar al telèfon +34687 574 593

Us hi esperem!