GEOTURISME

Geoturisme2

 

Eureka SGN ofereix un conjunt d’activitats geoturístiques a través de les quals descobrirem la Natura i el Paisatge del territori partint del patrimoni geològic, oferint una visió de conjunt, diferent i desconeguda per bona part de la societat.

La nostra oferta no es limita només a la Geologia, anem una mica més enllà. Mostrem com aquesta es relaciona i influencia amb altres elements del territori, unions que passen desaparcebudes però que són determinants per a que tinguem un castell de frontera a dalt d’un turó, per a que un vi tingui cert caràcter o per a que sigui possible generar electricitat amb la força de l’aigua.

A Eureka SGN, estem treballant constantment per a millorar les nostres propostes i per a realitzar-ne de noves amb la idea de fer  viure una autèntica experiència.

Tríptic d’activitats de Geoturisme d’Eureka SGN

 

 

Puigcercós, l’esfondrament d’un poble

L'antic poble de Puigcercós va ser abandonat a mitjans del segle XIX a causa d'un conjunt de moviments de terra que va espantar als seus vilatans. Per por que passés una gran desgràcia construiren el poble actual on es va instal·lar tota la població... el temps i la geologia els va donar la raó.

Tremp, ciutat geològica

Les Ciències de la Terra estan presents en molts aspectes diaris de la nostra vida. Visitant Tremp de la mà d'un geòleg, veurem la ciutat des d'un punt de vista desconegut per bona part de la societat.

Conca de Tremp: un mar de 100 milions d’anys

La Conca de Tremp és un territori excepcional per a l’observació i l’aprenentatge de les Ciències de la Terra. A través d’aquest itinerari coneixerem una història de 100 milions d’anys que parteix d’un mar tropical i acaba veient com l’home i la Geologia estan destinats a entendre’s.

El Llegat dels dinosaures

Descobreix, a través de les seves petjades fòssils i el Museu de la Conca Dellà (Isona), quins van ser els dinosaures que van viure en el territori fa 65-70 milions d’anys, poc abans de la seva extinció, i com era la seva vida en un paisatge molt diferent al que veiem en l’actualitat.

Mina Eureka, la força de l’Urani

La Vall Fosca amaga una peculiar explotació minera, la mina Eureka, una font d'energia nuclear. Aprendrem com es va formar aquest jaciment, com s'extreia el mineral i quines conseqüències mediambientals podria tenir la seva explota ció.

De la Roca a la Copa

De la Roca a la Copa De la Roca a la Copa és una activitat fruit de la col·laboració entre Sauvella i Eureka SGN, on fusionem les nostres passions, el Vi i la Geologia. En aquesta activitat veurem com la Geologia influencia en la elaboració del vi, sent un factor determinant per a les característiques ambientals de la zona i les qualitats del sòl on creix la vinya, elements bàsics per a la producció d’un bon vi.

Evolució (en preparació)

Evolució (en preparació) A través de les roques i els fòssils del Pallars Jussà farem un fascinant viatge per la evolució i la història de la vida de la Terra dels últims 500 milions d’anys, on aprendrem com es desenvoluparen, com era el seu ecosistema i en què esdevingueren.

Els Estanys de Basturs, connexió planetària

IMG_4560Les peculiars condicions geològiques per a la formació dels Estanys de Basturs el fan un paratge únic a la nostra comarca i també a nivell mundial, només localitzant a Austràlia un procés geològic igual. Vine a conèixer aquesta fantàstica zona humida i a esbrinar els misteris que s'hi amaguen.

Retorn al Cretaci: Dinosaures d’Areny

Amb l'ajuda del Museu dels dinosaures d’Areny i els seus jaciments d'ossos i petjades podrem esbrinar com eren, com vivien i com es comportaven dels últims dinosaures que van poblar la Terra.